Acil Veteriner Kliniğine Ne Zaman İhtiyaç Duyarsınız?

ACİL VETERİNER

                Bazen evcil hayvanımızda ani rahatsızlıklar ve ani travmalar şekillenebilir. Böyle durumlarda soğuk kanlılığımızı koruyarak durumu en iyi şekilde idare edip durumu daha komplike hale getirmemelisiniz. Örneğin trafik kazası geçirmiş bir kedi/köpek yada yüksekten düşmüş evcil hayvanımızı karga tulumba alıp kliniğe yetiştirmek bazen kırık kemiklerin iç organları parçalamasına daha da kötüsü sinir harabiyetlerine sebep olabilir. Böyle bir durumda ilk yapmız gereken götürmeyi planladığınız acil hizmeti veren bir klinikle iletişime geçmelisiniz. Kısa ve öz cümlelerle durumu hekime anlatın. Onun yönlendirmeleriyle kliniğe götürün. Genellikle yaralı hayvanlar canlarının yanmasından dolayı saldırganlaşabilir ve ani hareketler yapabilir. Bunların önlemini almanız hem sizin hemde onun sağlığı açısından  büyük önem taşır.

                Kedi/köpek Epilepsi Nöbeti

Sadece travmalar değil evcil hayvanınızın epilepsi nöbetlerinde de gece açık acil veteriner kliniğine götürmeniz gerekebilir. Ne yapacağınızı bilmediğiniz yada korkarak yaklaşamadığınız böyle durumlarda veteriner hekimin yönlendirmesine başvurun. Burada amaç nöbet geçiren evcil hayvanınız istemsizce hareketlerinin sonucunda kafasını bir yerlere vurmasını önemeniz  ve nöbetin geçmesini beklemenizdir. Eğer nöbeti geçmeden kliniğe götürürseniz yolda maruz kalacağı sarsıntılar dil yutmları, solunum durmaları yada kalp krizlerine sebep olabilir. Böyle durumlarda Hekimle iletişimde olmanız ve mümkün olduğunca darbe almamasını sağlayacak kadar müdahalede bulunarak nöbetin geçmesini beklemeniz gerekmektedir.

Kedi/Köpek Kanamalı Yaralar

                Kanamalı yaralanmalarda yara bölgesine soğuk tampon, turnike uygulamanız ciddi kan kayıplarının önüne geçmektedir. Ancak eğer hastanın size karşı nasıl bir yaklaşımda bulunacağını kestiremiyorsanız çok fazla müdahale etmeden işi profesyonellere bırakmanızda fayda var. Keza eğer kedi yada köpek canı yandığı için sizi ısırırsa sizin ani en çekmeleriniz hem onu hemde sizi ciddi yaralayacaktır.

                Kedi/Köpek Zehirlenmesi

                Kedi/Köpek zehirlenmeleri söz konusu olduğunda ne kaynaklı zehirlenme olduğu hayati öenm taşır. Eğer zehrilenme sebebini biliyorsanız Veteriner Kliniğine gitmeden önce klinği arayarak bunu mutlaka önceden hekime bildirmelisiniz. Bu zehirlenme durumda hekime zaman kazandıracaktır. Eğer zehirlenme sebebini bilmiyorsanız semptomlar önem kazanır. Kedi yada köpeğinizin kusup kusmaması, kusmuğunun köpüklü olup olmaması yada tireme/kasılmalarının olup olmaması gibi detayları önemlidir. Bu bulguları detaylı birşekilde hekime önceden bildirmeniz yine durumu kolaylaştıracaktır. Panik yapmanız yada zehirlenmeye bağlı sizin yanlış bir müdahaleniz onun hayatına mahal olabilir. Bu durmu düşünerek hekim ile irtibat halinde olmanız gerekir.

                Acil Veteriner, Gece Açık Veteriner yada 7/24 açık Veteriner klinikleri böyle durumlar için açıktır ve aciliyet söz konusu olduğunda mutlaka iletişime geçmekten kaçınmamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın