Jako Papağanı Hakkında

Jako papağanı

Jako papağanları gri afrika papağanları olarakta bilinirler.  Jako papağanları sahiplerini sevdiği zaman ve çok mutlu oldukları  zaman ağızları açılır, çok konuşurlar. Ona bağlanmanızı ve aranızda kuvvetli bir bağ oluşmasını en iyi sağlayabileceğiniz kuşlardan biride jako papağanlarıdır. Peki Jako Papağanların bakımı ve belenmesi nasıl olmalıdır.  Jako Papağanlarına nasıl eğitim verilmelidir?

Jako papağanlarının kafes ve ortam temizliği son derece önemlidir. Kafesin sadece dışkı düşen bölgesininin temizliği kafes temizliği anlamına gelmez. Haftada 1 gün kafesin tüm telleri, tünekleri, yemlik ve sulukları, içerdeki tüm oyuncak ve aparatları güzelce sabunlu suyla yıkanarak durulanmalı. Güzelce kurulunarak papağana tahsis edilmeli.

Jako papağanlarına su olarak dinlenmiş ve temiz bir su verin. Doğal yaşamlarında meyve ağaçlarında beslenen Jako Papağanları için belirli zamanlarda dilimlenmiş meyve vererek ona doğal ortamını yaşatabilirsiniz.

Jako papağanlarını güneşin dik olarak geldiği güneşli bir ortama koymayın. Karanlık bir ortamada maruz bırakmayın. Gün ışığını alabileceği bir ortam onların yeterli ışık almasını sağlayacaktır. Karanlık ortama bırakılan bu sosyal canlı jako papağanı sitrese girebilir. Bundan kaçının.

Sizin kontrolünüz dışındayken kafesine alın ki güvenliği tehtid altında olmasın. Kablolar, avizeler jako papağnları için tehlikeli parçalardır.

Jako papağanı beslenmesi

Jako papağanları için yapılmış hazım yemlerle besleyebilirsiniz. Onların alması gereken tüm besin maddelerini içeren gıdalardır.

Yem yapmaktan hoşlanıyorsanız zeytin ağaçlarının meyvelerini, katı yumurtayı, sütlü kuru ekmek parçalarını, haşlanmış patates, mısır, tuzsuz ay çekirdeği, fıstık, yulaf, buğday, pirinç, arpa ve fındıkları papağanız için yem yapabilirsiniz.

Maydanoz, marul gibi yeşillikler ishal yapabileceği için çok kontrollü verilmelidir.

Jako papağanı eğitimi

Jako papağnlarında eğitim küçük yaşlardan başlanırsa daha kolay olur. Öncelikle size alışmalı elinizden yem yiyebilmeli ve sizi yabancı olarak görememeli. Bunu başabildiyseniz onunla konuşarak ilgi göstererek yem ile ödüllendirerek mutlu edebilirsiniz. Bunlar için sosyal medya kanallarından tecrübelerini paylaşan jako sahiplerindende faydalanabilirsiniz.

Jako papağanları hastalanır mı?

            Jako papağanları da diğer kuş trüleri gibi hastalana bilirler. Bazı parazitler onları kaşıntı şeklinde etkileyeceği gibi, ishallerine ve bunlara bağlı ölümlerine neden olabilir. Paraziter kaynaklı problemden şüphelendiğinizde dışkı ve kafes ortamını bozmadan bir veteriner hekime muayene ettirin. Ve tedavisine erken başlanmasını sağlayın.

            Jako papağanları  bazı bakteriyel ve viral hastalıklarla enfekte olduklarında tüylerini kabartır, mutsuz ve bitkin bir konumda durmayı tercih eder. Belir bir enfekte tablodan sonra yemeden ve içmeden kesilir. Hem vücut savunması zayıflamış bir konumda hemde yemeden içmeden kesilmiş birkonumda olan jako papağanları için prognoz kötüye gider. Böyle durumlarda vakit kaybedilmeden hastalığın başlangıç evrelerinde bir veteriner hekime muayene ettirin. Ve tedavisine başlanmasını geciktirmeyin. Sizin evde yapacağınız vitamin bazlı destek yada amprik tedavi çabaları onların iyileşmesinde başarı sağlayamayacağı gibi sonrasında veteriner hekimin başlayacağı ilaçlarlada etkileşime girebileceğinden veteriner hekim için sınırlı ilaç kullanımına sebep olabilir. Bunlar tedavide başarıyı düşüren etmenlerdir.

            Jako papağanları hastalandıklarında petshoptan vitamin yada yem katkı maddeleri almak, jako üreticilerine danışmak yerine bu işin eğitimini almış, kuş hastalıklarında uzman bir veteriner hekime götürmeniz yapacağınız en doğru karardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın