Kedilerde Kusma ve İshal Problemleri | Nöbetçi Pethekim Veteriner Kliniği


    KEDİLERDE KUSMA VE İSHAL PROBLEMLERİ

 

 

Kedilerde kusma ve ishal problemleri ile çok karşılaşırız. Kusma ve ishal kediler bazı şeylerin belirtisidir. Kedilerin kusma ve ishal her ikisi birlikte veya her ikisi de ayrı ayrı görülür. Kusma ve ishalin çok fazla olduğu durumlarda acilen nöbetçi veteriner kliniği ile görüşün. Dostlarımızda Kusma ve ishallerde dehidrasyon oranı yani su ve elektrolit kaybı çok fazladır. Kusma ve ishalin fazlalığı ve sıklığına göre kedilerde hayati tehlikesi oluşur. Kusma ve ishale neler sebep olduğunu kesin teşhis edilir sonrasında acil nöbetçi veteriner kliniğinde tedaviye başlatılır. Kedilerde kusma ve ishal problemleri;

 

Kedilerde Kusma ve İshale neler sebep olur?

 

Kediler de Kusma ve ishal problemleri sebebiyet veren birçok etken vardır.  Kedilerin, viral, bakteriyel, paraziter, protozoer gibi enfeksiyonlar, ani mama değişikliği, mamanın kalitesi, bozuk mama yedirilmesi, yabancı cisimler, allerjiler, yaşlılık, sindirim sistemindeki yaralar, stres, zehilenmeler, genetik faktörler, bağırsak ve mide mukozasında bozukluklar, kafa travmalarına bağlı nörolojik problemler gibi çok fazla etken vardır.

 

 

 

Kusma ve İshal de ne gibi değişiklikler olur?

 

Kusma ve ishali aynı anda görülen kedilerde genellikle viral, bakteriyel enfeksiyonlar ve zehirlenme olgularında görülür. İkisi bir arada ise hiç vakit kaybetmeden nöbetçi veteriner kliniğimizi ya da kendi nöbetçi veteriner hekiminizi arayınız. İki semptom birlikte görülüyorsa su kaybı çok fazla olacaktır. Su kaybının fazla olması da dolaşımın azalmasına bağlı vücut ısısını düşürecektir. Vücut ısısı 32-33 derecenin altına düşerse ölüm görürüz. Kusma ve ishali olan kedilerde erken müdahale her zaman önemlidir.

Bir kez kusma ve ishal olduğunda korkmak gerekir mi?

 

Bir kez kusma kediler için normaldir. Ancak günde 3-4 kusma görülürse patolojik bir durum var demektir. Takipte kalınız ve nöbetçi veteriner kliniği veya nöbetçi veteriner hekiminiz ile görüşün. İshal içinde aynı şekilde tek bir ishal olup sonra normal dışkılama yapılıyorsa bu bir tehlike arz etmez. İshal takip edilip yine aynı şekilde veteriner hekiminizle görüşün.

 

Kusma ve ishal problemlerinde Nöbetçi veteriner kliniğinde neler yapılmalı?

 

Kusma ve ishal durumlarında öncelikle ana etken bulunup ona göre tedaviye başlanır. Sizden;

  • Hemogram
  • Biyokimya
  • Bazı hızlı testler
  • Ultrasongrafi
  • Röntgen

Gibi bazı uygulamaları isteyecektir. Çünkü nöbetçi veteriner hekimi bu bulgulara dayanarak doğru  bir teşhis ile kedimize doğru bir tedaviye başlayacaktır. Tedavide semptomlara yönelik ve diğer ilaç tedavileri başlanır.

Kedilerde kusma ile ilgili diğer bilgiler için https://www.pethekim.com/kedilerde-kusma-%ce%b9-acil-veteriner-0555-888-10-43/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kusma ve ishali olan kediler nöbetçi Pethekim veteriner kliniğimize çok fazla gelmektedir. Kliniğimize gelen hastalarımızın çoğunluğunda başarı elde edilemektedir. Balgat veteriner, Bağlıca veteriner, Çayyolu veteriner, Ümitköy veteriner, Çankaya veteriner, Alacaatlı veteriner, Çukurambar veteriner bölgelerinden nöbetçi Pethekim veteriner kliniğimize gelmektedir. İyi günler patili dostlarımızla birlikte sağlıklı günler dileriz.

 

PETHEKİM VETERİNER KLİNİĞİ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın