Kuş Veteriner Hekimliği Hayvan sağlık hizmetlerinde kanatlı hayvan hastalıkları, kanatlı hayvan beslemesi, kanatlı fizyolojisi, kanatlı anatomisi, kanatlı metabolizması ve duyu sistemleri, kanatlı hematolojisi ve spesifik kuş türlerinin özelliklerini bilerek akademik ilgi alanı olarak şekillenen ve bu alanda akademik çalışmalarla pekiştirilen bir hekimlik alanıdır.
Kuş Veteriner Hekimliği Uzmanlığı şeklinde sipesifik bir uzmanlık alanı akademide ülkemizde ayrılmış olmamakla birlikte, Veteriner fakültelerinin ilgili anabilim dallarında kanatlılarla ilgili master, doktora ya da uzmanlık çalışmaları yürüterek alanında uzmanlaşmanın getirdiği başarı kuş ve kanatlı hekimliğini ileriye taşımaktadır.
Muhabbet Kuşu Veterineri Uzmanlığı Var mı?
Muhabbet kuşu uzmanı Veteriner hekimi misiniz sorusuyla muhatap olan kuşlar alanında çalışan veterinerler aslında böyle bir uzmanlaşma dalının olmadığını, kuş ve kanatlı farmakolojisi, kuş anatomisi, kuş cerrahisi, kuş hematolojisi, kuş ve kanatlı hastalıkları alanlarında uzmanlaşmanın olduğunu anlatmakta zorlanır ya da vakit bulamazlar. Alan ve adım hekimliği ve uzmanlığının ön planda olduğu mesleğimiz kanatlı sektörü ve kuş veteriner hekimliğinde de alan uzmanlığına ana bilim dalı olarak ulaşmıştır.
Sultan Papağanı Hastalıkları Nelerdir?
Kuş Veteriner Hekimliğinde Sultan Papağanı hastalıkları diye ayrı ayrı hastalıklar yoktur. Tüm kuş türlerinde olduğu gibi sultan papağanlarında da viral, bakteriyal, mantar , paraziter, metabolik ve sistemik hastalıklar bulunmaktadır.
Kuş Veteriner Hekimi Tüm Kuşlardan Anlar mı ?
Kuş Veteriner Hekimliğinde alanında uzman Veteriner Hekimler tüm kuşlarının sistem ve hastalıklarının bilinmesiyle en son teknolojik medikal uygulamaları birleştirerek sunacakları hizmetlerde, tüm kuşlara dair başarılı hizmet verebilirler.